پمپ سرنگ ها، دستگاه هایی هستند که برای تزریق دارو یا مایعات و فرآورده های خونی با حجم زیاد به صورت برنامه ریزی شده به بدن بیمار استقاده می شوند.
وظیفه ی اصلی این پمپ تنظیم و نمایش میزان سرم تزریقی به سیاهرگ بیمار می باشد.اغلب حجم تزریق در آن ها از حدود چند سی سی تا چندین لیتر است.
این دستگاه ها به دو روش حجمی (VOLUMETRIC) و قطره شمار(DRIP COUNTING) کار می کند.
دستگاه پمپ سرنگ یا انفوزیون با وزن حدود 2کیلو گرم انواع و قابلیتهای مختلفی دارد. برخی از دستگاهها تک کانال است و برخی دیگر چندین کانال دارد که میتواند به طور همزمان از طریق دو یا تعداد بیشتری ست سرم عملیات تزریق را انجام دهد.پمپ سرم قابل نصب روی پایه مخصوص است.
پمپ سرم دارای یک کیسه مایع است و توسط یک قلاب که بالای پمپ آویخته شده و یک تیوب به آن متصل می باشد. کادر درمان جریان مایع و حجم مورد نیاز آن را از روی دستگاه تنظیم کرده، و دنده ها و غلتک بر اساس سرعت تنظیم شده شروع به حرکت میکند. هر زمان که حجم مورد نیاز مایع آزاد شد، آلارم مخصوص به صدا در میآید. تیوب از میان یک سنسور آشکار ساز هوا (air-in-line) میگذرد و به محض عبور حباب هوا، آلارم به صدا در آمده و جریان مایع متوقف می شود.
پمپ تزریق فشار مایع تزریقی را کنترل کرده که از آسیب به ورید بیمار در صورت افزایش فشار جلوگیری نماید. هنگامی که فشار بیش از حد بالا می رود، یک هشدار انسداد سرنگ به کاربر داده می شود.
نحوه کار پمپ حجمی ( pump )بدین صورت است که میزان حجم داخل ست سرم را اندازه گیری و به بیمار تزریق می کند. بنابراین دقت تزریق این نوع دستگاه وابسته به قطر ست سرم مورد استفاده است. به همین دلیل برای تزریق با این نوع دستگاه باید فقط از ست سرم مخصوص خود دستگاه که توسط کمپانی، معرفی یا ساخته شده است استفاده نمود.
پمپ های قطره شمار با شمردن تعداد قطرات توسط یک چشم الکترونیکی ، حجم مواد تزریق را کرده و سپس طبق استاندارد میکرو ست ها، هر ۶۰ قطره در این ست، باید برابر با ۱ سی سی باشد و در ماکروست ها ۱۵ یا ۲۰ قطره برابر این حجم خواهد بود. بنابراین در این پمپ ها ( pump )مهم ترین نکته برای تعیین دقت دستگاه این است که بدانیم هر چند قطره برابر ۱ سی سی می شود.
در بعضی از این دستگاه ها این عدد محدود به چند انتخاب مهم مانند ۶۰-۲۰-۱۵ است و در بعضی دیگر دستگاه ها تعداد قابل انتخاب بیشتر است و برای استفاده از ست ها ی ایرانی وجود این قابلیت یعنی توانایی انتخاب مقادیر مختلفی بین ۱۵ تا ۲۵ امری لازم شمرده می شود. دستگاههای اینفیوژن پمپ ( pump )باید نسبت به انسداد حساس بوده و در صورتیکه بین ۵۰ تا ۱۰۰ میکرولیتر هوا در ست تزریق بود، تزریق را قطع کنند.
این پمپ دو مزیت داشته :
اولین مزیت دقت بالایی دارند و با توجه به دقت زیاد این دستگاه در تزریق، از آن میتوان در کاربردهایی مانند بی حسی اپیدورال پیوسته، تزریق داروهای قلبی عروقی، شیمی درمانی، تزریق خون، اطفال و سرم درمانی استفاده کرد.
دومین مزیت استفاده آسان از آن می باشد.
برای تزریق انسولین روش های مختلفی وجود دارد،از جمله استفاده از وسایل تزریقات مانند قلم انسولین، پمپ انسولین و سرنگ انسولین . برای انتخاب هر یک از این روش ها...
ورزش هوازی یکی از بهترین روش ها برای لاغری و حفظ تناسب اندام بوده و به عنوان یکی از پرطرفدارترین فعالیت های بدنی در سراسر جهان شناخته می شود. این...
تخت بیمارستانی یکی از اصلی ترین تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها و مراکز درمانی میباشدکه برای استراحت شبانه روز بیمار بستری شده مورد استفاده قرار می گیرد. انواع تخت بیمارستانی...
توضیحات بیشترهفت روز هفته، 24 ساعت شبانه روز پاسخگو شما هستیم
© کليه حقوق محصولات و محتوای اين سایت متعلق به طب ورک می باشد و هر گونه کپی برداری از محتوا و محصولات سایت پیگرد قانونی دارد.