تجهیزات پزشکی طب ورک و هیوا طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

تفاوت گاز طبی استریل و غیراستریل

چکیده کوتاه مطلب

گاز طبی استریل و غیراستریل یکی از پرکاربردترین لوازم پزشکی مصرفی بوده که در تمامی بخش‌های درمانی و مراقبت‌های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از گازهای پزشکی برای پانسمان و باندپیچی زخم‌ها، جلوگیری ازایجاد عفونت‌، جذب ترشحات و خون‌ریزی‌ها و رعایت بهداشت محل آسیب‌دیدگی استفاده می‌شود. گازهای پانسمان  در  2 دسته استریل و غیراستریل تولید شده […]

گاز طبی استریل و غیراستریل یکی از پرکاربردترین لوازم پزشکی مصرفی بوده که در تمامی بخش‌های درمانی و مراقبت‌های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از گازهای پزشکی برای پانسمان و باندپیچی زخم‌ها، جلوگیری ازایجاد عفونت‌، جذب ترشحات و خون‌ریزی‌ها و رعایت بهداشت محل آسیب‌دیدگی استفاده می‌شود.

گازهای پانسمان  در  2 دسته استریل و غیراستریل تولید شده که آگاهی از تفاوت‌های آن برای پزشکان، پرستاران و حتی بیماران و کادر درمان ضروری است تا بتوانند گاز مناسب را با توجه به نوع و شرایط زخم انتخاب کنند.

گاز استریل

گاز استریل یکی از انواع پانسمان‌های پارچه‌ای است که برای استفاده در اعمال جراحی و زخم‌های عمیق و تهاجمی مناسب است. این نوع گاز از جنس پنبه، کتان یا مواد مصنوعی تهیه می‌شود و پس از بافته­شدن، تحت فرآیندهای خاصی قرار می‌گیرد تا عاری از هر گونه آلودگی میکروبی شود. تفاوت گاز طبی استریل و غیراستریل نیز به همین موضوع بازمی‌گردد. رایج‌ترین روش‌های استریلیزاسیون شامل حرارت­دهی در اتوکلاو، تابش اشعه گاما و استفاده از گاز اکسید اتیلن خواهد بود. گاز استریل پس از بسته‌بندی نیز باید در محیطی عاری از آلودگی نگهداری شود. این گاز برای جلوگیری از عفونت در عمل‌های جراحی و پانسمان زخم‌هایی که نیاز به شرایط استریل دارند، بسیار مناسب و ضروری است.

 گاز استریل چیست؟

این گاز به­ دلیل خاصیت ضدعفونی و استریل­ شدن، کاربردهای زیادی در صنعت پزشکی و درمان دارد:

  1. از گاز استریل برای پوشاندن و پانسمان محل جراحی قبل، حین و بعد از عمل جراحی جهت جلوگیری از آلودگی و عفونت زخم
  2. پانسمان کردن زخم‌های عمیق ناشی از سوختگی‌های شدید، بریدگی‌ها و جراحات وسیع که نیاز به محیط عاری از میکروب دارند.
  3.  برای جداکردن بافت‌ها و احشام بدن از یکدیگر در عمل جراحی
  4. پوشاندن وسایل و ابزارهای جراحی استریل شده تا از آلودگی مجدد آن‌ها جلوگیری شود.

 

انواع گاز استریل

این گازها در دو دسته گاز طبی استریل و گاز غیرطبی استریل تولید می شوند.

گاز طبی استریل

گاز طبی استریل یکی از انواع پانسمان‌های پارچه‌ای است که از جنس پنبه، کتان یا مواد مصنوعی بوده وبه منظور استفاده در محیط‌های درمانی و بالینی، تحت فرآیندهای خاصی استریل می‌شود. این گاز  پس از بافته شدن، در اتوکلاو تحت دما و فشار بالا قرار می‌گیرد تا هر گونه میکروارگانیسم از بین برود. گاهی نیز از اشعه گاما یا گاز اکسید اتیلن برای استریلیزاسیون استفاده می‌شود. گاز طبی استریل پس از بسته‌بندی نیز باید در محیطی عاری از آلودگی نگهداری شود. این نوع گاز به­ دلیل خاصیت ضدعفونی، در جراحی‌ها، پانسمان زخم و مراقبت از بیماران بحرانی کاربرد دارد

گاز غیر طبی استریل

گاز غیرطبی استریل برخلاف گاز طبی استریل، در محیط‌ها و موارد غیرپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. جنس این گاز از پنبه، کتان یا الیاف مصنوعی بوده و با استفاده از روش‌هایی مانند حرارت­دهی، تابش اشعه گاما یا گاز اکسید اتیلن، فاقد هرگونه میکروارگانیسم شده و استریل  می شود. این گاز پس از بسته‌بندی نیز باید در محیط استریل نگهداری شود. گاز غیرطبی استریل می‌تواند در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاه‌ها به منظور پاک­ کردن، پوشاندن لوازم پزشکی و یا جداسازی قطعات و مواد، مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای گازهای طبی استریل

گاز استریل پزشکی یکی از مهم ترین لوازم پانسمان در مراکز پزشکی و منازل بوده و با داشتن بافت خاص خود ترشحات زخم و خون را به راحتی جذب کرده و از آلودگی محل زخم جلوگیری می کند.گازهای استریل بسته بندی خاصی دارند که پس از باز شدن بسته بندی دیگر استریل نمی شوند. گازها در اندازه ها و ضخامت های مختلف ساخته می شوند و با توجه به نوع و محل زخم انتخاب می شوند.

کاربردهای گازهای طبی غیراستریل

گازهای غیراستریل  کاربردهای زیادی در مراکز پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی دارند. این گازهابا وجود اینکه خاصیت ضدعفونی ندارند اما برای پوشش سطحی زخم‌ها، جلوگیری از آلودگی مجدد و جذب ترشحات بسیار مفید می باشند. گاز طبی غیراستریل در امدادهای اولیه، پانسمان سطحی زخم‌های کوچک و خراش‌های پوستی، باندپیچی مفاصل در ورزش‌ها، پوشش سوختگی‌های سطحی، پاک­ کردن ترشحات و خون‌ریزی‌های خفیف و همچنین استفاده در گچ‌گیری استخوان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.و استفاده از این گازها برای زخم‌های عمیق و آلوده که نیاز به پانسمان استریل دارند، توصیه نمی‌شود.

تفاوت گاز طبی استریل و غیراستریل

اصلی ترین تفاوت گاز طبی استریل و غیراستریل در خاصیت ضدعفونی‌کنندگی آن‌ها است. گاز استریل ضدعفونی شده و عاری از هرگونه میکروارگانیسم می باشد و برای پوشش زخم‌های عمیق، بریدگی‌ها و سوختگی‌ها به کار می‌رود تا از آلودگی های بعدی جلوگیری کند. اما گاز غیراستریل، فاقد این خاصیت بوده و برای محافظت سطحی از زخم‌های کوچک و خراش‌ها به کار می‌رود.

گاز استریل در بسته‌بندی‌های مخصوص و استاندارد بوده و پس از بازشدن بسته‌بندی نیز خاصیت ضدعفونی‌کنندگی خود را حفظ می‌کندبه همین دلیل گران می باشد، در حالی‌که گاز غیراستریل پس از بازشدن بسته آلوده شده به همین دلیل مصرف آن محدودتر و سطحی تر میباشد.

گاز استریل، به دلیل خواص ضدعفونی‌کننده قوی‌تر، اغلب در شرایطی استفاده می‌شود که نیاز به مراقبت‌های ویژه و دقیق پزشکی است، مانند جراحی‌ها و زخم‌های عفونی. در مقابل، گازهای غیراستریل بیشتر در موقعیت‌های کم‌خطرتر و برای مراقبت‌های عمومی ترجیح داده می‌شوند، مانند پانسمان‌های ساده یا کاربردهای خانگی

در نهایت گاز طبی استریل و غیراستریل هر 2 نوعی پانسمان‌ پارچه‌ای هستند که تفاوت اصلی آن‌ها در فرآیند استریلیزاسیون است.

پیشنهاد میشود برای خرید عمده انواع گاز های استریل و غیر استریل روی لینک های زیر کلیک نمایید.

 

ads
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به فروشگاه
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
لینک کوتاه نوشته

بلاگ آخرین مطالب

Latest Posts Blog
نحوه استفاده از سرنگ انسولین
ورزش هوازی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x